SAJTÓKÖZLEMÉNY: TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS ÉSZAKI SZEGREGÁTUMÁNAK KOMPLEX FEJLESZTÉSE

SAJTÓKÖZLEMÉNY: TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS ÉSZAKI SZEGREGÁTUMÁNAK KOMPLEX FEJLESZTÉSE


2015 | 11 | 23.
TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS ÉSZAKI SZEGREGÁTUMÁNAK KOMPLEX FEJLESZTÉSE

A Képviselő-testület döntése alapján Törökszentmiklós Város északi szegregátumában tervezett fejlesztésekre pályázatot nyújtott be 2012. évben. A pályázat 2013. végén került elbírálásra, és 2013. december 17-én tudtuk megkötni a támogatási szerződést. 

A projekt megvalósítása 2014. februárjában indult, amikor is elkészültek a kiviteli tervek, majd a városi kamera rendszerhez kapcsolódó térfigyelő kamerák kerültek kihelyezésre az érintett városrészben. A kiviteli tervek birtokában indultak el a fejlesztések megvalósítására a közbeszerzési eljárások, így az építési tevékenységek 2015. év elején elkezdődhettek.

A fejlesztés eredményeként megépült a Zenész út elején az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon egy közösségi ház egy polgárőr irodával, amely a körzet számára biztosítja a kulturált szórakozás, és közösségi rendezvények színhelyét, valamint bűnmegelőzési céllal a polgárőrség folyamatos jelenlétét. A Szivárvány utca 2 szám alatti Önkormányzati ingatlanban 3 lakás teljesen felújításra került, és kialakításra került egy közösség számára nyitva álló szociális épület rész, amely alkalmas a közmunka szervezésének helyszínének, a közösségi rendezvények szociális igényeinek kiszolgálására.

A projekt keretében megújultak még az Önkormányzati bérlakások is a szegregátumban, így a Nefelejcs 15, és a Kossuth Lajos út 14., amelyek komfortos lakások lettek, ugyan úgy, mint a Szivárvány utca 2 szám alatti 3 önkormányzati lakás.

A projekt lehetőséget biztosított, hogy a Szivárvány utcát és a Zenész utca első szakasza aszfaltburkolatot kapjon, illetve létesítésre került három szelektív gyűjtősziget is a térségben.

A projekt keretében létesülhetett 8 kameraállás a körzetben, amelynek telepítése 2014. szeptemberére valósult meg.

A projekt keretében ún., program alapból lehetőség nyílt, hogy a pályázaton belül az önkormányzat felé – elsősorban helyi – non-profit szervezetek pályázatot nyújtsanak be helyben megvalósított programokra. Ezen pályázatok keretében olyan projektek kerültek támogatásra, amelyek a szegregátumban valósultak meg, és elősegítik a terület és az ott élők felzárkóztatását, a városi közösség, az összefogás fejlesztését, a leszakadt rétegek szemléletmódjának a keresztény értékrend szerinti formálását.

A projekt keretében bűnmegelőzési és közösségi rendezvények keretében is folyt a körzet leszakadó lakosságának felzárkóztatása, szemléletmódjának formálása.

A projekt megvalósítására 2015. november 30-ig került sor.
A projekt keretében az Önkormányzat és a Polgárőr Egyesület a városrészben 382 687 716 Ft összegű támogatásból valósította meg a fejlesztéseket, különböző programokat.


Image357

Kapcsolódó cikkek:
Lassan kulcsrakész a közösségi ház
Heti aktuális 15. adás 3:40- től
Heti aktuális 2. adás 13:50-től 

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet